Αγροτικά

Αγροτικα

Επιστολή Σωτήρη Σωτηρίου στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Επιστολή ενίσχυσης τους αιτήματος βαμβακοπαραγωγών του Δήμου Κιλελέρ απέστειλε στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ με κοινοποίηση στη ΔΑΟΚ Λάρισας ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης  Σωτήρης Σωτηρίου που αφορά στη μείωση του πλαφόν του βαμβακιού κάτω από τα 260 κιλά/στρέμμα έτσι ώστε οι καλλιεργητές να μην απωλέσουν το ευεργέτημα της συνδεδεμένης ενίσχυσης. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε πρόεδρε,

Πριν από λίγες ημέρες έλαβα γραπτό αίτημα 40 περίπου βαμβακοπαραγωγών της Τοπικής Κοινότητας των Αγίων Αναργύρων του Δήμου Κιλελέρ οι οποίοι καταγράφουν το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στις καλλιέργειές τους λόγω του πράσινου σκουληκιού. Παρ΄ όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες στις οποίες προέβησαν (ψεκασμοί κ.λπ) η εκτίμηση τους είναι ότι λόγω του παραπάνω προβλήματος η φετινή παραγωγή ενδέχεται να μην ξεπεράσει τα 260 κιλά ανά στρέμμα η οποία είναι η ελάχιστη προβλεπόμενη για να μπορέσουν να λάβουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση.  Το πρόβλημα προφανώς δεν αφορά μόνο την εν λόγω περιοχή αλλά επεκτείνεται σε όλες της Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας όπου καλλιεργείται το βαμβάκι.

Όπως γίνεται κατανοητό αυτό θα αποτελέσει ισχυρό οικονομικό πλήγμα για τους καλλιεργητές με συνέπεια να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τρίτους.

Έχοντας υπόψη θετικές αποφάσεις του οργανισμού σας, προηγούμενων ετών για το ίδιο θέμα, αιτούμαστε την προώθηση του δίκαιου αιτήματος  της μείωσης του πλαφόν, κάτω από τα 260 κιλά/στρέμμα έτσι ώστε οι βαμβακοκαλλιεργητές να μην απωλέσουν το ευεργέτημα της συνδεδεμένης ενίσχυσης. ΄

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πράξετε ό,τι είναι δυνατόν για να καταφέρουν οι αγρότες της περιοχής μας να ξεπεράσουν τη δύσκολη συγκυρία.»

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Τηλέφωνα Υπηρεσιών

stoixia epikinonias sidebanner 400

Υπηρεσίες Του Δήμου

Διαρθρωση Υπηρεσιών Δήμου

Κεπ Δημου Κιλελερ

kep 1 banner

Κέντρο Κοινότητας

kentro koin banner 500

ΚΔΑΠ Δήμου Κιλελέρ

kdap banner

Εκτέλεση Προϋπολογισμού

budget banner 500

Κραυξίδειος Αγώνας Δρόμου

logoContact 500

Διαφάνεια Στο Δήμο

banner diavgia

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Social & newsletter

Επικοινωνια

Αγίου Χαραλάμπους & Πολυτεχνείου, Νίκαια, Λάρισα Τ.Κ. 400 05

 Κέντρο 2413 507200

© 2017 Δήμος Κιλελέρ. All Rights Reserved. |  Design & Development by  Sysupport Team