Εργα του Δ. Κιλελέρ ενταγμένα στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

Εργα του Δ. Κιλελέρ ενταγμένα στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΕΡΓΑ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ/Άξονας Προτεραιότητας 1: Αστική Αναζωογόνηση» ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

α.π.7035/02-12-2019 «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ-2019» (ΑΔΑ: 9ΠΓΟ46Ψ844-0ΕΣ)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ

υπ΄αριθμ  189.1/9.9.2020 Απόφαση Δ.Σ. Πράσινου Ταμείου  (ΑΔΑ: ΨΧΝ646Ψ844-17Ρ)

ΚΥΡΙΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

Π/Υ ΕΝΤΑΞΗΣ

243.416,00 €

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το έργο αφορά στην ανάπλαση των πεζοδρομίων στο κέντρο του οικισμού της Νίκαιας, επί της οδού Κων. Καραμανλή από την διασταύρωσή της με την οδό Φαρσάλων και για μήκος 700 μέτρων μέχρι το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου και την παράλληλη διαμόρφωση χώρων πρασίνου στον αυτό άξονα. Ο δρόμος στον οποίον εκατέρωθέν του γίνεται η ανάπλαση των πεζοδρομίων είναι κοινοτική οδός η οποία συνδέει τον οικισμό της Νίκαιας με τον οικισμό της Χάλκης.

Η επέμβαση αφορά την διαμόρφωση της υφιστάμενης πεζοδρόμησης της οποίας οι εργασίες ανάπλασης εκατέρωθεν της οδού αφορούν διαμορφώσεις μικρού εύρους (κατασκευή πεζοδρομίων και  διαμόρφωση πράσινης ζώνης διαμόρφωση καθιστικών κ.τ.λ.). Το βόρειο μέρος του πεζοδρομίου το οποίο γειτνιάζει με τον χείμαρρο Νεμπεγλεριώτη είναι σημαντικού πλάτους και η διαμόρφωσή του συνδυάζεται με χώρους στάσης και πρασίνου.

Σκοπός είναι να αναβαθμιστεί η συγκεκριμένη περιοχή του οικισμού της Νίκαιας σε έναν οδικό άξονα που παρουσιάζει αυξημένη κυκλοφορία αυτοκινήτων καθώς συνδέει τον οικισμό της Νίκαιας με τον οικισμό της Χάλκης, ενώ παράλληλα παρουσιάζει και μεγάλο φόρτοπεζών αφού η διέλευσή τους είναι αυξημένη λόγω των σχολείων (δημοτικό και Γυμνάσιο-Λύκειο) που βρίσκονται στις οδούς Φαρσάλων και Κων. Καραμανλή αντίστοιχα.

Επίσης, υπάρχουν χώροι πρασίνου οι οποίοι διαμορφώνονται σύμφωνα με την μελέτη ενώ παράλληλα τα υφιστάμενα δένδρα παραμένουν και εντάσσονται στον σχεδιασμό  του πρασίνου. Τα κύρια υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για τις επιστρώσεις θα είναι κυβόλιθοι δύο χρωμάτων και χτενιστό μπετόν. Μέριμνα έγινε και για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ με ζώνη όδευσης τυφλών και προσβάσεις με ράμπες. Για την διαμόρφωση του χώρου πρασίνου χρησιμοποιούνται δένδρα και θάμνοι ενώ παράλληλα όπως διαμορφώνεται στην κάτοψη διαμορφώνεται και φυτεμένη επιφάνεια με αγριάδα.

Κεντρική ιδέα της ανάπλασης είναι η δημιουργία ενός ήσυχου πράσινου μονοπατιού που θα ξεκινάει από τον πιο κεντρικό οδικό άξονα του οικισμού (οδός Φαρσάλων) της Νίκαιας με κατεύθυνση προς τον οικισμό της Χάλκης. Το έργο θα αποτελέσει πηγή πνοής λόγω του πρασίνου και ένα μονοπάτι με φυσική σκίαση (λόγω της φύτευσης) για τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

 

Τηλέφωνα Υπηρεσιών

stoixia epikinonias sidebanner 400

Υπηρεσίες Του Δήμου

Διαρθρωση Υπηρεσιών Δήμου

Κεπ Δημου Κιλελερ

kep 1 banner

Κέντρο Κοινότητας

kentro koin banner 500

Εκτέλεση Προϋπολογισμού

budget banner 500

Διαφάνεια Στο Δήμο

banner diavgia

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Social & newsletter

Επικοινωνια

Αγίου Χαραλάμπους & Πολυτεχνείου, Νίκαια, Λάρισα Τ.Κ. 400 05

 Κέντρο 2413 507200

© 2017 Δήμος Κιλελέρ. All Rights Reserved. |  Design & Development by  Sysupport Team